Målskyttar: Mats Hansson 1, Robin de Richelieu 1, Joachim Mårtensson 1, Micke Persson 1 Se skytteligan>>

Robin de Richelieu
Dagens bolljury: Daniel Nilsson

Rapport:
Söndagens derby mot Svensköp blev en svettig historia. Detta berodde dock mer på den nästan 30 gradiga värmen än på motståndet.

Önneköp kunde som vanligt på senaste tiden ställa upp med ett ”rent” B-lag. Sånär som på Sjögren som har förhinder mot Vittskövle hade vi inga startspelare från Sösdala-matchen med. Två comebacker fick vi också beskåda; Robin och Mats som båda varit borta i ca en månad spelade 60 minuter utan att känna något av sina skador.

Önneköp tog tag i taktpinnen från första början och släppte sen aldrig den. 0-1 gjorde Mats Hansson efter ca 10 minuter på passning från Micke. 0-2 en stund senare gjorde Robin som löpte igenom mittförsvaret efter en perfekt djupledsboll. Även ett tredje mål han vi med innan paus och det var Micke som mycket välförtjänt fick göra mål efter att ha rundat målvakten. Ett skott från 30 meter som inte vållade Sjögren några bekymmer var allt Svensköp åstadkom i första halvlek.

Första halvlek var riktigt bra från vår sida och får en 4:a på en 5-gradig skala. Vi spelade lugnt och behärskat i försvaret, Mats och Antonio var mycket delaktiga i spelet, KP och Micke kom runt på kanterna men framförallt så vann Jocke och Robin ALLT på innermittfältet.

Andra halvlek var inte riktigt lika bra men helt klart godkänd. Värmen tog ut sin rätt och med full koll och 3-0 i ryggen infann sig inte den rätta löpviljan utan boll som är så viktig för ett bra passningsspel. Men bakåt var det som vanligt diciplinerat och två frisparkar mot bortre krysset som inhoppande David i målet lugnt räddade var allt vi släppte till. Dessutom fick Jocke på en praktträff från 30 meter som letade sig in vid stolproten så slutresultatet skrevs till 0-4.

Som sagt gjorde vi en jättebra match mot ett förbluffande blekt Svensköp. Micke var ÖIF:s bästa spelare men alla gjorde mycket bra ifrån sig. Kenneth var omutlig i backlinjen, Robin och Jocke var jättebra, Ralle gjorde ett kanoninhopp på högerbacken, KP ständigt farlig på vänsterkanten, Mats het på topp, ja jag kunde fortsatt att rabbla upp resten av spelarna. Hoppas att formen håller i sig så tvålar vi dit Snogeröd på söndag.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 10 juni 2008)